Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 30dkg zöldborsó
- só
- 1 evőkanál cukor
- vaj
A csirkemellet kicsontozom, vékony szeletekre vágom. Általában egy csirkemellből 6 szelet jön ki, de ha nagy a csirke akkor a szeletet félbe is vágom. Majd besózom a húst. Egy nagyobb és mélyebb serpenyőben a vajon megsütöm a csirkemell szeleteket. Először annyi csirkét teszek bele, amennyi kényelmesen elfér az edényben. Ha már mindkét oldala megpirult akkor az edény egyik felébe halmozom és újabb szeleteket teszek a serpenyőbe. Addig folytatom, amíg az összes hús az edénybe nem kerül. Ügyelni kell arra, hogy ami már megsült azokat is állandóan forgassuk, ne hogy leégjen. Ha már megsültek a húsok, akkor ráhalmozzuk a borsót, egy kis sót és cukrot hintek rá. Lefedem és készre párolom a borsót. Néha megkevergetem.
Rizzsel és savanyúsággal tálalom. Gyors és finom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.