HTML

Sütnivaló

Családom kedvenc ételeinek receptgyűjteménye

Archívum

Facebook

Linkblog

2011.11.21. 12:12 Jolee

Nápolyi csirke

Nápolyi csirke

Hozzávalók:

  • 1 közepes nagyságú csirke vagy 2 comb és 2 mellfilé
  • 25 dkg szarvacskatészta
  • 10 dkg  főtt füstölt sonka
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 1 ek olaj
  • 1 ek ketchup
  • fél citrom leve
  • törött bors

A csirkét négyfelé, vagy a mellfilét 4 részre vágom. Olajon, erős tűzön mindkét oldalán lepirítom a húsokat, majd a citromlével és sóval fűszerezem. Aláöntök egy deciliter vizet, majd fedő alatt puhára párolom. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát és meleg vízzel leöblítem, majd egy edénybe 1-2 dkg vajat teszek, ráborítom a tésztát és jól átforgatom. A maradék vajat habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a langyosított tejjel és a megpuhult csirke pecsenyelevét is hozzáöntöm. Simára keverve sűrűre főzöm. Hozzákeverem a ketchupot s az apróra vagdalt főtt sonkát, sózom, borsozom és jól kiforralom. Tűzálló tálra öntöm a tészta felét, ráteszem a csirkedarabokat, rálocsolok egy keveset a mártásból majd ráöntöm a tészta másik felét. A maradék mártást a tészta tetejére öntöm, megszórom a reszelt sajttal és előmelegített sütőben megpirítom. Tálaláskor ügyelek arra, hogy mindenkinek hús is kerüljön a tányérjába.

Szólj hozzá!

Címkék: csirke sonka tészta szárnyas rakott étel


A bejegyzés trackback címe:

https://sutnivalo.blog.hu/api/trackback/id/tr763400741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása