Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú csirke vagy 2 comb és 2 mellfilé
- 25 dkg szarvacskatészta
- 10 dkg főtt füstölt sonka
- 15 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 ek olaj
- 1 ek ketchup
- fél citrom leve
- só
- törött bors
A csirkét négyfelé, vagy a mellfilét 4 részre vágom. Olajon, erős tűzön mindkét oldalán lepirítom a húsokat, majd a citromlével és sóval fűszerezem. Aláöntök egy deciliter vizet, majd fedő alatt puhára párolom. Közben sós vízben kifőzöm a tésztát és meleg vízzel leöblítem, majd egy edénybe 1-2 dkg vajat teszek, ráborítom a tésztát és jól átforgatom. A maradék vajat habzásig hevítem a liszttel, majd felöntöm a langyosított tejjel és a megpuhult csirke pecsenyelevét is hozzáöntöm. Simára keverve sűrűre főzöm. Hozzákeverem a ketchupot s az apróra vagdalt főtt sonkát, sózom, borsozom és jól kiforralom. Tűzálló tálra öntöm a tészta felét, ráteszem a csirkedarabokat, rálocsolok egy keveset a mártásból majd ráöntöm a tészta másik felét. A maradék mártást a tészta tetejére öntöm, megszórom a reszelt sajttal és előmelegített sütőben megpirítom. Tálaláskor ügyelek arra, hogy mindenkinek hús is kerüljön a tányérjába.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.