Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 1 nagyobb burgonya
- 1 közepes alma
- 1 hagyma
- 2-3 ek méz
- 1,2 l víz
- fél narancs
- 2 húsleveskocka
- só
- bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- 1,5 dl tejszín
- 5dkg vaj
A tököt negyedelem, kikaparom a magját és 190 °C-on 40-45 percig sütöm. Amíg sül, addig a vajon puhára párolom a felaprított hagymát a kakukkfűvel. Amikor már átlátszó a hagyma, ráteszem a mézet és egy kicsit karamellizálom. Felöntöm a vízzel, majd beleteszem a leveskockákat, a meghámozott, kockákra vágott burgonyát és almát, majd közepes lángon puhára főzöm. Amikor a krumpli megpuhult, a levesbe teszem a sült tök kikapart húsát. Botmixerrel krémesre pürésítem, majd hozzáöntöm a narancslét, ízesítem a borssal, sóval, szerecsendióval majd hozzákeverem a tejszínt. Ha nem elég ízes, tehetünk még hozzá mézet vagy barnacukrot, narancslét. Pírított baconnal és tökmagolajjal tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.