Hozzávalók:
kelt tésztához
- 1 kg liszt
- 1 kocka Ráma
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál só
- 3-4 dl tej
- 5 dkg élesztő
- 1 kockacukor
- 2 nagy tubus pizzakrém
- 40 dkg sonka
- 25 dkg reszelt sajt/ lehet füstölt is
- 2 tojássárgája
A élesztőt megkelesztem a meleg cukros tejben. A lisztet átszitálom, közepébe mélyedést készítek. Beleteszem a sót, a tojássárgáját és a megfuttatott élesztőt. A margarint kicsit felolvasztom és a liszthez öntöm. Jól kidolgozom, hogy hólyagos legyen, majd megkelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom és négyfelé osztom. Egyenként kicsit átgyúrom a tésztákat és hagyom még kelni, addig a sajtot lereszelem és a sonkát kis kockákra felvágom.
Az egyik adag tésztát kinyújtom. A pizzakrém tubusnak a felét rákenem, rászórom a sonka és a sajt negyedét. Szorosan feltekerem és ujjnyi szeletekre vágom. Tepsibe rakom a csigákat és a tetejüket megkenem tojássárgájával. Egy kicsit még kelhet a tepsiben, addig a második adagot előkészítem. Előmelegített sütőben 6-8 percig sütöm.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.