Hozzávalók:
- 2 kisebb csirkemell
- 10 dkg darált dió
- 3 dl tejszín
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál ketchup
- 1 csomó petrezselyem
- csipetnyi cukor
- 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, só
A csirkemelleket kicsontozom, hogy négy egyforma darabot kapjak. Ha vastag a csirkemell, lapjával még egyszer félbe szoktam vágni. Jól megsózom, és egy kicsit állni hagyom. Közben a tejszínbe belekeverem a ketchupot, a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a finomra vagdalt petrezselyemzöldet, a borsot, a darált diót, a cukrot és a sót. A csirke darabokat vastagon bekenem a diós krémmel, és tálló tálba szorosan egymás mellé teszem. A maradék krémet a tetejére kenem, rászórom a reszelt sajtot, majd a lefedett tálat előmelegített sütőbe teszem. 35-40 percig sütöm. Hasábburgonyával és aszalt szilvával tálalom.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.