Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 cukkini
- 20 dkg koktélparadicsom
- olaj
- 50dkg darált ús
- pirospaprika
- 1,5dl száraz fehérbor
- 3dl zöldségleves(kockából)
- 40dkg spagetti
- 1dl tejszín
- 1 nagykocka (6 dkg) tejszínes sajt
- 1-2 evőkanál ételsűrítő
- 5 ág kakukkfű
- 5 dkg parmezán sajt
- só, bors
A hagymákat megtisztítom, és apróra vágom. A gombát és a hosszában félbevágott cukkinit vékonyan felszeletelem. A paradicsomokat félbevágom. Kevés olajon a gombát kevergetve megpirítom, majd kiveszem. A visszamaradt zsiradékban a cukkinit rövid ideig sütöm, majd kiveszem.
A maradék olajon (ha szükséges öntök még hozzá), morzsásra sütöm a darált húst. Hozzáadjuk a hagymákat és rövid ideig együtt sütjük. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, a borral és a levessel felöntve felforraljuk, még úgy 2 percig főzzük.
A tésztát az előírásnak megfelelően főzzük. A tejszínnel elkevert húsos mártásban a kockasajtot megolvasztjuk, és az ételsűrítővel besűrítjük. Hozzáadjuk a gombát,
cukkinit, paradicsomot és még 5 percig főzzük. Kakukkfűvel fűszerezzük. Ha elkészült, a leszűrt tésztát hozzákeverjük és sajttal tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.