Hozzávalók:
- 1,5 csirkemell (vagy pulyka)
- 1 fej vöröshagyma
- vaj
- 2 l víz
- 3 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 15 dkg zöldborsó
- 1 citrom
- 3-4karfiol rózsa
- negyed zeller
- fél karalábé
- 2 szem krumpli
- só, bors
- 2 dl tejszín
- tárkony
A csirkemellet kicsontozom, apró kockákra (1cm*1cm) vágom. A felforrósított vajon a hagymát megdinsztelem, hozzáadom a csirkét és hirtelen megpirítom. A kockára vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét és a zöldborsót a hússal együtt rövid ideig pirítom. 1 kanál lisztet szórok rá és felöntöm a vízzel. Sóval, borssal 2 karika citrommal ízesítem. Beleteszem a zellert, az apró kockákra vágott krumplit, és a rózsáira szedett karfiolt. Fél citrom levét hozzáöntöm. Minden hozzávalót puhára főzök, ha nagyon elforrta a vizét pótolom. Amikor minden megfőtt, a tejszínnel behabarom,meghintem tárkonnyal, és ha szükséges citromlével savanyítom még.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.