Hozzávalók:
- 12 szelet palacsinta
- baracklekvár
- 25 dkg túró
- 1 tojás sárgája
- 2 evőkanál cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 1 kanál tejföl
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
A tojás sárgáját kikeverem a 2 kanál cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadom a túrót é tejföllel kicsit lazítom. A diót a 10 dkg cukorral összekeverem.
Szokásos módon palacsintát készítek, ha van, nagyobb méretű palacsintasütőben kisütöm a palacsintákat. Egy nagyobb tálra teszem a palacsintát és megkenem a lekvárral, ráteszem az újabb palacsintát, megkenem dióval, a következőt pedig túróval. Addig rétegezem, amíg a töltelék el nem fogy, de a legfelső réteg palacsinta legyen. Lehűtve tálalom, és mint a tortát szeletelem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.