HTML

Sütnivaló

Családom kedvenc ételeinek receptgyűjteménye

Archívum

Facebook

Linkblog

2011.08.03. 13:56 Jolee

Padlizsánkrém

Terítve
Hozzávalók:
 
  • 5db padlizsán
  • 3db nagyobb paradicsom
  • 2db paprika
  • 1db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, mustár
 
Nagyon szeretem a lecsót, ezért amit lehet, lecsósan készítek el. A padlizsánt
először „megkönnyeztetem”, hogy véletlenül se legyen keserű. A padlizsánt megmosom, hosszú csíkokra vágom. Egy tálcára felsorakoztatom a szeleteket és besózom. Míg könnyeznek, addig elkészítem a lecsót. A hagymát megdinsztelem, ráteszem a héjától megszabadított paradicsomkockákat, majd a paprika szeleteket, sót. Amikor a zsírjára lesült félreteszem. Ha a padlizsán már könnyezik, akkor letörlöm papírszalvétával a cseppeket, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket.
Előmelegített sütőben 35-40 percig 180 fokon sütöm. Akkor lesz jó, amikor a héját könnyen le tudom húzni, és csak a padlizsán húsát teszem az aprítógépbe. Hozzáteszem a lecsót, a fokhagymát, a borsot és a mustárt. Kicsit bátrabban kell fűszerezni. Hűtőbe tesszük, majd pirítóssal tálaljuk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: padlizsánkrém szendvicskrémek


A bejegyzés trackback címe:

https://sutnivalo.blog.hu/api/trackback/id/tr153122770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása