Hozzávalók:
- 5db padlizsán
- 3db nagyobb paradicsom
- 2db paprika
- 1db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, mustár
Nagyon szeretem a lecsót, ezért amit lehet, lecsósan készítek el. A padlizsánt
először „megkönnyeztetem”, hogy véletlenül se legyen keserű. A padlizsánt megmosom, hosszú csíkokra vágom. Egy tálcára felsorakoztatom a szeleteket és besózom. Míg könnyeznek, addig elkészítem a lecsót. A hagymát megdinsztelem, ráteszem a héjától megszabadított paradicsomkockákat, majd a paprika szeleteket, sót. Amikor a zsírjára lesült félreteszem. Ha a padlizsán már könnyezik, akkor letörlöm papírszalvétával a cseppeket, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket.
Előmelegített sütőben 35-40 percig 180 fokon sütöm. Akkor lesz jó, amikor a héját könnyen le tudom húzni, és csak a padlizsán húsát teszem az aprítógépbe. Hozzáteszem a lecsót, a fokhagymát, a borsot és a mustárt. Kicsit bátrabban kell fűszerezni. Hűtőbe tesszük, majd pirítóssal tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.