Hozzávalók:
- 1 közepes nagyságú csirke vagy 2 csirkemell és 2 comb
- liszt
- púpozott teáskanál pirospaprika
- 1-1 mokkáskanál majoránna és törött feketebors
- teáskanál só
- gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt füstölt sajt
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2dl tejföl
- 4evőkanál olaj
- vaj
- késhegynyi őrölt köménymag
A csirkét feldarabolom. A lisztet a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával összekeverem. A csirkedarabokat megforgatom a lisztben . A kivajazott tepsibe egymás mellé teszem a lisztes húsokat. Rákarikázom a megtisztított vöröshagymát, rászórom a reszelt sajtot, és az olajjal elkevert tejföllel leöntöm. A tepsire alufóliát teszek és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten kb. 40percig sütöm, majd leveszem a fóliát és a tetejét kicsit megpirítom.
Köretnek hasábburgonya, párolt rizs ajánlott, de a saláta se hiányozzon.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.