HTML

Sütnivaló

Családom kedvenc ételeinek receptgyűjteménye

Archívum

Facebook

Linkblog

2011.08.03. 13:52 Jolee

Lotaringiai rakott tészta

Hozzávalók:
 
• 1 fej hagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 3evőkanál vaj
• 50 dkg darált hús
• 1,5 dl száraz vörösbor
• 2 evőkanál paradicsompüré
• 1,5 húsleves (kockából készíthetjük)
• fél-fél kávéskanál oreganó és kakukkfű
• só, bors
• 50 dkg olasz csavart vagy orsó tészta
• 1/4l tejszín
• 15 dkg reszelt parmezán sajt
 
A hagymát finomra vágom, a petrezselymet megmosom, megszárítom és durvára vágom.
Egy lábosban felolvasztom a vajat és üvegesre pirítom benne a hagymát. Hozzáadom a darált húst meg a petrezselymet, és addig pirítom, amíg a hús morzsás nem lesz. Fölengedem vörösborral. A paradicsompürét elkeverem a levessel, oregánóval, kakukkfűvel, és a húshoz adom. Kevergetve még 15 percig forralom, közben sóval, borssal ízesítem. A tésztát az előírásnak megfelelően bő, sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Langyos vízzel leöblítem, és lecsepegtetem. A tűzálló tálat kivajazom. A sütőt 200°C előmelegítem.
A tésztát összekeverem a húsmártással és a sütőformába öntöm. Ráöntöm a tejszínt és meghintem sajttal. Kb. 30perc alatt arany barnára sül.

Szólj hozzá!

Címkék: tészta húsos lotaringiai rakott étel


A bejegyzés trackback címe:

https://sutnivalo.blog.hu/api/trackback/id/tr383122756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása