Hozzávalók:
• 1 fej hagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 3evőkanál vaj
• 50 dkg darált hús
• 1,5 dl száraz vörösbor
• 2 evőkanál paradicsompüré
• 1,5 húsleves (kockából készíthetjük)
• fél-fél kávéskanál oreganó és kakukkfű
• só, bors
• 50 dkg olasz csavart vagy orsó tészta
• 1/4l tejszín
• 15 dkg reszelt parmezán sajt
A hagymát finomra vágom, a petrezselymet megmosom, megszárítom és durvára vágom.
Egy lábosban felolvasztom a vajat és üvegesre pirítom benne a hagymát. Hozzáadom a darált húst meg a petrezselymet, és addig pirítom, amíg a hús morzsás nem lesz. Fölengedem vörösborral. A paradicsompürét elkeverem a levessel, oregánóval, kakukkfűvel, és a húshoz adom. Kevergetve még 15 percig forralom, közben sóval, borssal ízesítem. A tésztát az előírásnak megfelelően bő, sós vízben puhára főzöm, majd leszűröm. Langyos vízzel leöblítem, és lecsepegtetem. A tűzálló tálat kivajazom. A sütőt 200°C előmelegítem.
A tésztát összekeverem a húsmártással és a sütőformába öntöm. Ráöntöm a tejszínt és meghintem sajttal. Kb. 30perc alatt arany barnára sül.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.