Hozzávalók:
- • 1 kis fej fokhagyma
- • olívaolaj
- • só, bors,
- • 2 dl száraz fehérbor
- •1l víz
- • 2 kávéskanál kakukkfű
- • fél mokkáskanál szerecsendió
- • liszt
- • tejszín
- • pirított kenyér
- • sajt
Az olívaolajon megpirítom a lisztet, és hozzáadom a préselt fokhagymát. Felöntöm a borral, felengedem a vízzel. Fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel és szerecsendióval. Közepes lángon, kevergetve kb. 15 percig főzöm. Közben a kenyeret megpirítom és kockákra vágom, a sajtot lereszelem. Behabarom a levest tejszínnel és pár percig főzöm. Kóstolás után ízesítem, még ha szükséges. Ha kész a leves leszűröm egy másik edénybe. A tányérokba pirított kenyérkockákat teszek, erre rámerem a levest és meghintem sajttal.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.