Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 tojás sárgája
- néhány evőkanál tejföl
Töltelék
- 2kg alma
- 1-2 kanál cukor
- fahéj
Az almát meghámozom, és nagylyukú reszelőn lereszelem. Ha nagyon savanyú az alma, akkor egy-két kanál cukrot teszek hozzá, majd fahéjjal összekeverem az egészet. (A fahéjat nem szoktam sajnálni.)
A tésztához valókat összegyúrom. Kétfelé veszem és a tepsi méretének megfelelően kinyújtom. Az egyiket a tepsibe teszem, könnyebb ha először meglisztezem a tésztát és a nyújtófára felsodrom, majd fokozatosan a tepsibe ejtem. Ha nagyon leveses az alma, akkor egy –két kekszet finoman ráreszelek a tésztára, hogy a tészta ne ázzon el. Az almából kinyomom a lé nagy részét és ráteszem a tésztára, egyenletesen elosztom rajta. A tészta másik felét az almára teszem. Megkenem a tojásfehérjével és villával szépen megszurkálom.
Előmelegített sütőben, kb. 160 °C 20 percig sütöm.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.